Badkamer renoveren? Kies Gyproc voor een kwalitatieve afwerking

Heb je een woning gekocht maar voldoet de badkamer niet aan jouw verwachtingen? Ben je uitgekeken op je 10 jaar oude badkamer? Of is hij onlangs vernieuwd maar nog niet afgewerkt? Hoog tijd om in actie te schieten. En als je een beetje handig bent, dan kun je met Gyproc je badkamer makkelijk, vlug en kwalitatief zelf renoveren of afwerken.

Badkamer renoveren

Ben je het beu om steeds weer de wasbak te delen, is je gezin onlangs uitgebreid of moet je ’s nachts vaak opstaan om naar het toilet te gaan maar er is er geen boven? Dan ben je toe aan een grondige badkamerrenovatie. We geven je graag een overzicht van waar je op moet letten.

Ga eerst goed na wat de probleempunten zijn. Denk na over wat je wil vernieuwen of toevoegen en hou rekening met je budget. Een handige tip: maak een plan. Start met een grondplan waarbij je alles opmeet om een goed beeld te krijgen van de ideale indeling en controleer of een extra toilet, grotere douche of bad wel mogelijk zijn. Daarna kan je overgaan tot een budgetraming en berekenen wat deze toestellen en het werk kosten. Leg deze raming naast je beschikbare budget en ga na, indien de budgetraming hoger uitvalt, wat prioritair is.

Daarna kan je overgaan tot de aankoop van je materialen en sanitaire toestellen. Houd hierbij rekening dat je geleverde werk toch zeker 15 jaar moet kunnen meegaan. Gebruik daarom kwalitatieve, duurzame en eenvoudig, snel te plaatsen materialen. Zoals Gyproc platen en afwerkingsproducten.

(Tussen)wanden en plafond plaatsen doe je met het Metal Stud profielsysteem en Gyproc gipsplaten. Kies hierbij voor de WR ABA platen. Die zijn vochtwerend en dus ideaal voor vochtige plaatsen zoals een badkamer. Voorzie zeker ook een toegang tot alle aanvoer- of afvoerleidingen. Hiertoe plaats je best een ProLock-Easy luik. Dat kan ook betegeld of geverfd worden.

Badkamer afwerken

Ook voor een optimale afwerking vind je alles in het Gyproc assortiment. Werk gipsplaten af met Gyproc voegmiddelen en plaats de gekozen wandbekleding met Gyproc lijmen en primers. Ook de verschillende toebehoren dragen bij tot een optimaal resultaat. Denk maar aan schroeven, voegbanden, tape en gereedschappen.

Gyproc helpt je bij de renovatie/afwerking van je badkamer

Met de Gyproc gipsplaten, profielsystemen, voegproducten, primers en toebehoren heb je alles bij de hand om elke binnenruimte te renoveren, verbouwen, isoleren of af te werken zoals het hoort.

Bekijk hier een voorbeeld (filmpje) hoe je de Gyproc producten kan inzetten voor een perfecte badkamerafwerking. Inspiratie opdoen? Vraag dan het Gyproc Doe-Boek aan.

Overtuigd? Neem een kijkje in ons volledige assortiment of gebruik onze handige Gyproc calculator om meteen te berekenen welke materialen en hoeveelheden je nodig hebt voor jouw badkamerrenovatie.