Het Gyproc ‘alle 5’ assortiment

Gyproc is vooral bekend als merk van gipsplaten. Toch biedt het veel meer aan. Met het ‘alle 5 doe-het-zelfconcept’ profileert het zich vandaag als een alles-in-één bouwsysteem. Naast de bekende gipsplaten biedt Gyproc ook Metal Stud profielen, voegproducten, lijmen en primers en toebehoren aan. Alleen door deze 5 Gyproc basisassortimenten te combineren, ben je zeker van een kwalitatieve afwerking van je binnenruimtes. Ontdek hier ‘alle 5’.

Gipsplaten

Gyproc staat quasi synoniem voor gipsplaten. Dit heeft dan ook een reden. Deze gipskartonplaten zijn zeer kwalitatief, licht en makkelijk en snel te plaatsen. Voor iedere binnenruimte (badkamer, zolder, garage, keuken, living, …) en toepassing (plafondpaneel, isolatieplaat, …) is er een geschikte gipskartonplaat. Hierbij een overzicht van onze verschillende gipsplaten.

Onze basis gipsplaten worden gekenmerkt door het speciale type boord, ABA of 4xABA. ABA staat voor afgeschuinde boord en maakt voegen van gipskartonplaten eenvoudiger. Deze Gyproc platen zijn geschikt voor muur- en plafondbekleding in ruimtes zonder specifieke technische vereisten.

De waterwerende gipsplaten herken je aan het ‘WR ABA’ opschrift. Ze zijn geschikt voor muur- en plafondbekleding in vochtige ruimtes waar een verhoogde vochtwerendheid vereist is zoals badkamers.

De Habito gipskartonplaten zijn tot vijfmaal sterker dan gewone Gyproc-platen. Habito is dus opmerkelijk schokbestendig en ideaal om voorwerpen rechtstreeks te bevestigen zonder speciaal gereedschap of speciale pluggen. 

De Activ’Air platen verbeteren de luchtkwaliteit in gesloten ruimtes. Activ'Air elimineert 70% van de formaldehydeconcentratie in de binnenlucht. Ideaal voor ruimtes waar specifieke eisen gesteld worden naar verbetering van de luchtkwaliteit zoals leefruimtes, slaapkamers, speelruimtes, kinderkamers.

Tot slot zijn er onze Gyproc SoundBlock platen met verhoogde geluidsweerstand. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor ruimtes waar specifieke eisen gesteld worden qua geluidswerendheid zoals woningscheidende muren of ruimtes waar een hoog geluidscomfort gewenst is.

Metal Studs

Metal Stud® is een gedeponeerde merknaam van Gyproc. De Metal Stud profielen geven de ideale stijfheid en stabiliteit aan Gyproc-wanden, -voorzetwanden en -plafonds. De combinatie van Gyproc- platen en -profielen levert bovendien een uitstekende brandveiligheid op. De Metal Stud profielen van zijn thermisch verzinkt om roestvorming tegen te gaan. Bovendien zijn de Metal Studs voorzien van een specifieke hamerstructuur, die correct schroeven en monteren eenvoudig maakt. 

Het Metal Stud systeem bestaat uit twee basisprofielen:

  • Horizontaal Metal Stud MSH profiel dat als vloer- en plafondprofiel dient in Gyproc-wanden en -voorzetwanden of als randprofiel in Metal Stud plafonds
  • Verticaal Metal Stud MSV profiel dat als verticale stijl dienst doet in Gyproc-wanden en -voorzetwanden en als plaatdragend profiel in Metal stud plafonds

Voegmiddelen

De Gyproc voegproducten zorgen voor een perfecte voegafwerking bij gipsplaten. Zo kan je probleemloos voegen tussen gipsplaten opvullen zodat je een effen geheel verkrijgt.

Met de ‘JointFiller 45’ geef je een eerste (vul)laag voor de voegen van Gyproc-platen. Met de ‘JointFinisher Premium’ geef je een extra afwerkingslaag op de voegen die eerder gevuld werden met ‘JointFiller 45’.

De ‘ABA-Joint’ en ‘ABA-Joint Mix’ zijn uitermate geschikt voor wie wat minder ervaring heeft in het opvoegen van Gyproc-platen. Deze producten zijn een twee-in-één mix om zowel voegen op te vullen als af te werken.

De ‘ProMix Premium’ is geschikt voor wie een perfect resultaat nastreeft, bij voorkeur te gebruiken in plafonds. Voorzie de gevoegde gipsplaten van een hoogwaardige Premium-afwerklaag.

Tot slot de kant-en-klare ‘Hydro Joint Mix’ voegpasta om de groene vochtwerende Gyproc WR platen eenvoudig af te werken.

Lijmen en primers

Gyproc biedt ook lijmen en primers aan voor behandeling muren, vloeren en wanden.

Betongrip Easy’ vormt een performante hechtbrug voor gipspleisters op betonnen ondergronden. Speciaal ontwikkeld voor dichte of gladde, niet of zwakzuigende steenachtige ondergronden ter verbetering van de hechting van de Gyproc binnenpleisters of het kleefgips.

De Gyproc behangprimer is een voorstrijkmiddel aan te brengen vooraleer te behangen. Ideaal om later gemakkelijk behang te verwijderen.

De Gyproc schilderprimer dient aangebracht te worden vooraleer te schilderen. Zorgt voor een uniforme structuur en zuigkracht over het ganse oppervlak van gevoegde Gyproc-platen.

Gyproc voorstrijkmiddel. Aan te brengen op Gyproc-platen vooraleer te betegelen of op poreuze ondergronden waarop gipspleister aangebracht wordt of waarop Gyproc-platen dienen gekleefd te worden.

Gyproc gebruiksklare tegellijm voor het lijmen van tegels op Gyproc gipsplaten.

Tot slot de Gyproc douche-afdichtingskit. Waterdichte elastische coating; aan te brengen op Gyproc WR-platen. Wordt toegepast in douches en andere aan water blootgestelde zones in de badkamer.

Toebehoren

Naast verschillende producten, biedt Gyproc ook de nodige toebehoren aan:

  • Gyproc schroeven: zelftappende schroeven voor het bevestigen van Gyproc-platen op Metal Stud profielen. Teksschroeven of zelfborende schroeven met platte kop voor het onderling bevestigen van profielen. DG schroeven voor het bevestigen van Gyproc platen op Metal Stud of PlaGyp-profielen in combinatie met SoundBlock of Duragyp-platen.
  • Gyproc pluggen: plafondpluggen voor het ophangen van voorwerpen aan een Gyproc-plafond. Schroefpluggen voor het ophangen van vlakke voorwerpen (lijsten, spiegels) aan Gyproc-wanden. Wandplug enkele beplating voor het ophangen van kasten en andere zware voorwerpen aan enkel beplate Gyproc-wanden. Wandplug dubbele beplating voor het ophangen van kasten en andere zware voorwerpen aan dubbel beplate Gyproc wanden.
  • Gyproc voegbanden: zelfklevende ABA-voegband, aan te brengen vooraleer Gyproc-platen te voegen; wordt toegepast in Gyproc-wanden en Gyproc-voorzetwanden. Zelfklevende ABA-voegband Hydro, aan te brengen vooraleer waterwerende groene Gyproc WR-platen te voegen; wordt toegepast in vochtige ruimtes. Voegband voor binnenhoeken, om Gyproc-wanden en -plafonds af te werken; het wordt eveneens aanbevolen deze voegband toe te passen bij het voegen van Gyproc-plafonds. Voegband voor buitenhoeken of AquaBead, om Gyprocwanden en -plafonds af te werken; Flexibele voegband, Om zowel buitenhoeken als binnenhoeken van Gyproc-platen af te werken. Omdat de voegband in elke gewenste hoek kan aangebracht worden is hij ook uitstekend geschikt om bv. een schuin dakvlak te laten aansluiten aan een rechte wand of vlak plafond of om bv. dakramen af te werken.
  • Gyproc akoestische tape: voor optimale akoestische isolatie van Gyproc-wanden en -plafonds. Aan te brengen op de buitenste profielen van het Metal Stud- of PlaGypframe.
  • Gyproc ProLock-Easy: inbouwluiken voor Gyproc-wanden en Gyproc-plafonds. Om kabels, technische voorzieningen, domotica, weg te werken achter een Gyproc-wand of -plafond zodat men er later toch nog bij kan.
  • Gereedschappen: schroefkoppeling, schuurgaas, handschuurder, plamuurmes, spaarbord, steekzaag, metaalschaar en kantenrasp.

Binnenruimtes afwerken? Gyproc uw partner

Bij Gyproc ben je aan het juiste adres om jouw binnenruimtes te renoveren, verbouwen, isoleren of af te werken.

Overtuigd? Neem een kijkje in ons volledige assortiment of gebruik onze handige Gyproc calculator om meteen te berekenen welke materialen en hoeveelheden je nodig hebt.

Inspiratie opdoen? Vraag dan ons Doe-Boek aan.