Scheidingswand of vals plafond plaatsen? Gyproc helpt je op weg!

Het opsplitsen van grote ruimtes in verschillende kamers of het afwerken van bestaande ruimtes vraagt de nodige voorbereiding en vooral: kwalitatieve materialen. Zeker wanneer je dit volledig zelf wil doen. Gyproc helpt je graag op weg om een goede en kwalitatieve afwerking te bekomen. Zo wordt het plaatsen van een scheidingswand, voorzetwand, vals plafond of verlaagd plafond een eenvoudige klus.

Scheidingswand plaatsen met gipsplaten en Metal Studs

Een grote ruimte opsplitsen in kleinere kamers doe je met scheidingswanden. Deze zijn in principe vrij makkelijk te plaatsen, zeker als je goede voorbereidingen treft en de juiste materialen gebruikt. Gyproc scheidingswanden zijn alvast een aanrader. Ze zijn licht, eenvoudig te plaatsen, duurzaam en akoestisch geïsoleerd. 

Om een Gyproc scheidingswand te plaatsen heb je een smetkoord nodig, Metal Stud-profielen, spijkerpluggen en schroeven, akoestische isolatie (Isover) en Gyproc gipsplaten.

Bekijk hier (animatie & video) stap voor stap hoe je een Metal Stud scheidingswand plaatst met gipskartonplaten.

Gebruik hier onze handige Gyproc calculator en bereken snel welke materialen en hoeveelheden je nodig hebt om scheidingswanden te plaatsen.

Voorzetwand plaatsen met gipsplaten en Metal Studs

Ben je uitgekeken op je (beschadigde) binnenmuren of wil je ze beter isoleren? Plaats dan een Gyproc voorzetwand. Die ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor betere energieprestaties. Je kan een voorzetwand zelfs geluidsisolerend maken met SoundBlock platen

Om een Gyproc voorzetwand te plaatsen heb je een smetkoord nodig, Metal Stud-profielen, teksschroeven, schroefpluggen, isolatiemateriaal en gipsplaten. Je vindt alles in het Gyproc assortiment.

Bekijk hier (animatie & video) stap voor stap hoe je een Gyproc voorzetwand met isolatie plaatst.

Gebruik hier onze handige Gyproc calculator om te berekenen welke materialen en hoeveelheden je nodig hebt om voorzetwanden met isolatie te plaatsen.

Vals/verlaagd plafond plaatsen

Om een plafond te verlagen of af te werken, heeft Gyproc 3 verschillende systemen:

  • Metal Stud plafonds, ideaal voor de overspanning van kleinere ruimtes. Geschikt om zowel je plafond af te werken als te verlagen.
  • Het PlaGyp S plafond, ideaal om te bevestigen op houten balklagen. Geschikt om je plafond af te werken.
  • Het PlaGyp D plafond, ontworpen voor bevestiging tegen een harde betonnen draagstructuur of bij een grote verlaging. Zowel geschikt om een plafond af te werken als te verlagen.

Om een Gyproc vals of verlaagd plafond te plaatsen heb je een pasdarm of laser nodig, een smetkoord, Metal Stud profielen, spijkerpluggen of schroeven, Gyproc gipsplaten en isolatiemateriaal.

Bekijk (animatie & video) stap voor stap hoe je een Gyproc Metal Stud, PlaGyp S of PlaGyp D vals/verlaagd plafond met isolatie plaatst.

Gebruik onze handige Gyproc calculator om te berekenen welke materialen en hoeveelheden je nodig hebt om een vals/verlaagd plafond met isolatie te plaatsen.

Gyproc helpt je bij het plaatsen van een scheidingswand of vals plafond

Met de Gyproc gipsplaten, profielsystemen, voegproducten, primers en toebehoren heb je alles bij de hand om elke binnenruimte te renoveren, verbouwen, isoleren of af te werken zoals het hoort.

Wil je inspiratie opdoen om je plafond perfect af te werken? Vraag dan het Gyproc Doe-Boek aan.